mandag den 19. januar 2015

Tal R, skulptur analyse


Min oplevelse af musset:

Jeg synes musset var lidt overvældenende eller rodet, da jeg synes det var svært at se et system i den måde, som deres værker var sat op på. Jeg kunne godt lide Tal-R's værker og selve udstillingen af dem, da de var placeret i et meget stort, lyst og enkelt rum. Hvor selve værkerne gjorde det spænende og interessant. Værker var alle meget farverige og en del af dem var skulptur der fik en undren frem i mig, hvilket jeg synes var fedt. 




Kunstneren:
Tal R

Hedder Tal Rosenzweig

Han er født i Israel, i en jødisk familie med en dansk mor og en tjekkisk far, men han kom til Danmark som 1-årige, sammen med sin familie. Hans identitet er derfor sammensat af mange forskellige elementer, hvilket man godt kan sige at der kan ses i hans værker.
For eksempel er skulturen vi har beskæftiget os med en blanding af forskellige materialer: metal, plastik, stof osv.

Hans værker er kan godt virke meget rodet og lidt voldsomme, men det er mest fordi han elsker at bruge blandinger af forskellige materialer og farver.
Hvilket også er tydeligt ved skulpturen ppppalace, fordi den hurtigt fanger din opmærksomhed mest af alt på grund af farven.

Han har både værker udstillet rundt om i Danmark men også steder i verden.

Formal analyse:
Størrelse: Skulpturen er stor, den er lidt over en meter ca.

Overvælder eller ikke?: Den overvælder ikke, da rummet er meget stort. Dog fanger den hurtigt opmærksomheden, især på grund af den gule farve men ikke mindst at den er placeret lige der, hvor man kommer ind i rummet.

Skulpturen samler sig om sig selv og er massiv, den indrager beskuren i og med at det er en skulptur og man kan se den hele vejen rundt. 

Dynamisk eller statisk, jeg mener den er dynamisk, da den ikke indeholder mange lige linjer, og da den ligesom blomster op midt i det hele.
Dog synes jeg også man kan augmentere for den er statisk på grund af den har nogenlunde lige vægt, med soklen og dermed har en fin balance.

Soklen virker lidt stor og meget kantet altså uorganisk, da den er meget firkantet i forhold til skulpturen der er organisk altså blød i formen. Dog hænger den meget godt sammen med resten af skulpturen på grund af farven og den måde den bliver mindre og mindre og en del af skulpturen.


Betydnings analyse:
Vi tolker værket lidt som et tegn på skrald eller overflod, da det er en masse af en helt masse forskellige ting, blandt andet sølvpapir og dåser. Det kunne betyde noget med at man burde tænke mere over, hvad man har og være taknemlig for det, selvom det for en godt bare kan virke som det almindelige, er det ikke sådan for alle. 
Derudover havde han et atelier der hed Palace, hvilket også kan være en del af betydningen.

Det perspektivere lidt til hverdagen, for eksempel at man godt kunne tænke noget mere over spild, for eksempel madspild i forhold til miljøet, fordi at skulpturen er en smule overvældende og derfor sætter det nogle tanker i gang omkring skrald især.


Ingen kommentarer:

Send en kommentar